Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

Lahden Seudun Henkinen Kasvu ry. on perustettu vuonna 1988. Lahden seudulla ei aiemmin ollut rajatiedon harrastajille yhteen kokoavaa järjestöä ja tuolloin perustettiin seudulle oma spiritualistinen yhdistys.

Spiritualismi, oppi henkisyydestä, on maailmanlaajuinen elämänkatsomus. Suomessa nykymuotoinen toiminta käynnistyi vuonna 1946, jolloin Helsinkiin perustettiin Suomen Spiritualistinen Seura ry. Nykyään yhteistyössä toimivia yhdistyksiä on yhdeksän kappaletta eri puolilla Suomea.

Filosofia tiivistyy seitsemään periaatteeseen. Ytimenä on ajatus elämän jatkumisesta toisilla tasoilla fyysisen kuoleman jälkeen, sillä ihmisen katsotaan olevan fyysisen kehon saanut henki.

Toiminnassa keskeistä on jäsenten henkisen kehityksen tukeminen ja itsetuntemuksessa auttaminen.  Tarkoituksena on saada ihmiset tiedostamaan henkisyytensä ja universaalit lainalaisuudet sekä toteuttamaan elämäänsä sopusoinnussa niiden kanssa.

Käytännön toiminta sisältää mm. luentoja, meediotilaisuuksia, opintopiiri- ja pienryhmätyöskentelyä. Yhdistyksen järjestämien mediaalisten koulutusten taustalla on moraalinen ja eettinen toiminta kanssaihmisten auttamisessa.

 

Kuvassa näkyvän spirituaalistisen liikkeen aiemman symbolin 1988-2016 on suunnitellut Georg Lindström.
Julisteen graafinen suunnittelu ja toteutus Pertti KilpeläKuvassa näkyvän spirituaalistisen liikkeen aiemman symbolin 1988-2016 on suunnitellut Georg Lindström. Julisteen graafinen suunnittelu ja toteutus Pertti Kilpelä